Belangenvereniging Den Dolder –


Bestemmingsplannen

Belangenvereniging dient uitgebreid bezwaar in

Als belangenvereniging hebben wij uitgebreid bezwaar bij de provincie aangetekend tegen de vaststelling door de gemeente Zeist van het Bestemmingsplan Den Dolder Noord. De gemeente heeft voor een groot aantal locaties het plan zo opgesteld, dat na formele vaststelling alle vrijheid bestaat om het gebied naar believen in te vullen met woningbouw.

Voor niet minder dan 9 gebieden zet de gemeente de deur wagenwijd open. Het belangrijkste voorbeeld is het vierde kwadrant: terwijl de waarden voor geluidhinder en stankhinder in het gebied door het spoor en het bedrijventerrein ruimschoots worden overschreden, lost de gemeente dit op door 4,5 meter hoge geluidsschermen en een serie ontheffingen. Door de schermen wordt her vierde kwadrant ook fysiek volledig afgesloten van het dorp.

Iets vergelijkbaars geldt voor de zorgwoningen. Niet minder dan 177 plaatsen in het aangewezen gebied betreffen plaatsen met een detentiekarakter. Zeist ziet deze informatie niet graag publiek worden, omdat dit nieuwe bewoners zou kunnen afschrikken.

Waar de natuur wel een plaats zou moeten krijgen blijft de gemeente structureel hangen in vage opsommingen van mogelijkheden. Concreet wordt nergens een bestemming bepaald of aangegeven.

Het bestemmingsplan Den Dolder Noord heeft het karakter van gatenkaas. Wij hebben de provincie gevraagd om het plan op een groot aantal punten af te keuren.

Voor de belangstellenden vindt u hier de tekst van de brief aan de provincie.